Yangın Merdiveni Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Umumi amacı insanların binayı hüsran kararlamadan ayrılma etmesi olan kapıların, öncesinde yönlendirme tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri arsa tuzakır.

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir. 

Bina çıkışlarında kullanılan baplar mesleklevi haysiyetiyle farklı malzemelerden üretildiği ciğerin ısıevet dayanıklı bileğildir. Bu nedenle kıran esnasında kullanılamaz ve insanlar bağırsakeride çevrilmiş kalabilir.

Panik kolu olmalıdır: Müstacel çıkış bapları, panik koluna sahip olmalıdır. Bu, bapnın hızlı ve hafif bir şekilde açılmasını sağlar ve insanların evgin durumlarda güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini kolaylaştırır.

Erişim kolaylığı bulmak ammaçlı yapılmış merdivenlerin dışında emanet güvenliğimizi sağlayan merdivenlerdir. Meslek idare etmek hesabına yangın merdivenleri içinde insanoğlu barındıran bütün gestaltlarda olmalıdır.

Açıldıktan sonra kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleeğlenceli bu tür bapların en önemli avantajı kötü sızdırmaması ve belli başlı derecede ısıya kadar dayanabilmesidir.

Yangın Bapsı kanadı ve kasası beyninde açılıp - kapanma sürecinin teltiksiz şekilde alegori getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.

Kaçış merdivenlerinin cidar, tavan ve oturakında hiçbir cihetıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 zaman dayanıklı duvar ve en az 90 zaman dayanıklı tütün sızdırmaz kapı ile başka taksimmlerden ayrılır.

Özellikle rafine ve maliyetli materyallerin evetğu odaların baplarının kesinkes yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yangın kapısı fiyatları ürün özelliklerine yangın kapısı ve kalitesine bakarak değişiklik göstermektedir. Pahaı etkileyen taban malum kapının nâre dayanıklılık seviyesidir. Bu tehlikee metanet seviyesi bile bu mevzuda yetkilendirilmiş olan TSE gibi sertifikasyon ve belgelendirme bünyeları aracılığıyla meydana getirilen testler sonucunda belirlenmektedir.

Başka nedenlerle kullanılması yahut yangın kapısının önüne bir köstek konulması durumunda, yangın kapısına giden koridor nahak eşyalarla dolup, gerektiğinde kapıya ulaşılmasını zorlaştıracaktır.

Yangın merdiveni bapları, hak bir şekilde monte edilerek ve tertipli olarak hizmetının kuruluşlması ile yıllarca güvenle kullanılabilir.

Her yangın merdiveninin her dü yanında korkuluk, hızmaşte evet da örek bulunması gerekmektedir. 

Göksu Kapı olarak Yangın Bapsı imalat sürecinde en kaliteli mekanizmaları kullanarak bapnın monte edilmiş olduğu projeyi güvenli ve sağlıklı hale getirmeyi hedefliyoruz.

Report this wiki page